Студентите, обитаващи общежитията на УХТ, отново стоят на студено, научи Plovdiv24.bg

...
</TD
>Студентите, обитаващи общежитията на УХТ, отново стоят на студено, научи Plovdiv24.bg
Коментари Харесай

Новата година не донесе топлина за десетки студенти в Пловдив

Студентите, обитаващи общежитията на УХТ, още веднъж стоят на студено, научи Plovdiv24.bg от отговорника за общежитията на Пловдивския университет Светослав Енчев. 

Припомняме Ви, че екипът ни разгласява няколко материала по отношение на Още тогава те споделиха за проблем с отоплението на кампусите. 

Публикациите ни провокираха

Директорът на Дирекция " Обществено здраве " доктор Цвета Иванова показа пред кореспондент, че ситуацията не е толкоз притеснителна, колкото в началото е била показана. Отоплението в стаите е било включено, било е топло, а студентите са били по пай ръкав.

Още в първия ден на 2024 година обстановката с отоплението на общежитията остава не изменена. Студенти се свързаха с нас, с цел да ни споделят, че към този момент втори ден парното в блоковете не е пуснато и се постанова да стоят на студено.

" 01.01.- след следващите публикации още веднъж няма парно в общежитие Марица 1, в случай, че в публикациите беше упоменато, че РЗИ са били на инспекция! Пиша този текст в 20:30 вечерта, температурата на открито е под 10 градуса! Не е обикновено януари месец да няма отопление! Как би трябвало да се оправи казусът? Към кого би трябвало да се обърнем ние студентите не знам, тъй като към този момент в такава обстановка се чувстваш беззащитен. Това е подигравка с хората... ", споделя студентка. 

" Когато стане зима, в общежитието на Марица 10, блок 4 в стаите настава кучи мраз, тъй като дограмата е от преди Христа, пускаме духалки и конвектори само че отново си е студено, някои от нас елементарно се разболяват и след това от тях ли да желаеме пари за медикаменти? Казали сме на домоупрвателката, а тя сподели, че първо има ремонт на булеварда, след това, че нищо не може да направи по въпроса. ", добавя различен.

Отговорникът Енчев дефинира обстановката, като безхаберие от страна на управлението на УХТ.

" Това не може да продължава по този начин. От началото на новата година няма да използваме общежитията им и ще оставим 3-те блока празни. За тях не е проблем, че имат едни от най- високите такси за нищо.

През септември, когато има настаняване няма да включваме местата им. Само в случай че някой непринудено пожелае.

Той ни показа още, че има предпочитание да се срещне с новия ректор на УХТ, с цел да беседват за казуса, само че университета по хранителни технологии е във почивка до 08.01 и чак по-късно управителните органи ще бъдат на работа.

Студентите са подготвени на митинг, в случай че обстановката не се усъвършенства.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР